Bableves füstölt hússal

  • 8 személyre
  • 90 perc
  • 1542 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A szárazbabot és füstölt húst előző este, hideg vízbe beáztatom.
Másnap egy nagy kuktában, a finomlisztből és olajból világosbarna rántást készítek.
Aztán félrehúzom, rávágom a fokhagymát és megszórom pirospaprikával.
Leöntöm az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is hozzáadom.
Beleteszem a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, a félbevágott paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, piros aranyat, babérlevelet és zellerzöldet.
Felöntöm 2 liter vízzel, lezárom a kukta fedelét és 40 percig főzöm.
Közben megtisztítom a répákat és a zellerről levágott szárakat. Ezeket felaprítom kockára, majd a leveshez adom.
A kukta kinyitását óvatosan végzem, a leggyorsabb, hogy mosogatóba állítva, hideg vizet engedek rá. Jellegzetes szívó hangot ad, ha kinyitható.
A füstölt húst kiveszem belőle és még 2 liter vízzel felöntöm. Ha szükséges, sózom.
Ha a zöldség is benne van, újra lezárom és 10 percig fütyültetem.
Ezalatt a réteslisztből és tojásból, közepes lágyságú tésztát gyúrok.
A kukta kinyitása után, a levesbe csipkedem a tésztát, rászórom a tárkonyt, majd pár percig forralom.
A megfőtt füstölhúst felkockázom és azzal tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat