Bableves füstölt csülökkel

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 878 kalória
  • Joe
Megosztás

A babot előző nap átmossuk, beáztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
A hagymákat apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
Felöntjük vízzel, beletesszük a babot, csülköt, zöldségeket.
Fűszerezzük és lassú tűzön készre főzzük.
A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítünk és a levesbe szaggatjuk.

A csülköt kivesszük, kicsontozzuk és felkockázzuk.

Tálalásnál tejfölt és friss kenyeret adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat