Bableves fehérborosan

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1030 kalória
  • Dóri
Megosztás

Előző este a babot beáztatjuk.
A füstölt és füstöletlen (sertés-marha) húst, kb. 2 liter vízben megfőzzük, majd a húst kivesszük belőle.
A főzővízben, feltesszük főni a beáztatott babot, a karikákra vágott sárgarépát, a vöröshagyma felével, a zúzott fokhagymával és a mustárral.
Amikor a bab már puha, a levesbetét felét (sárgarépa, hagyma, bab) kivesszük, átturmixoljuk, majd visszatesszük a levesbe. Beletesszük a kockákra vágott, főtt, füstölt húst is és a borral összeforraljuk.
Aki szereti, ekkor külön megfőzött csipetkével, még tartalmasabbá teheti a levest.
Tálaláskor, kevés tejföllel öntsük le tetejét és petrezselyem levéllel díszítsük. A tányér szélét megszórhatjuk, őrölt piros paprikával, valamint borssal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat