Bableves csülökkel

  • 6 személyre
  • 160 perc
  • 740 kalória
Megosztás

A babot legalább 7-8 órára, hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyemcsomagot, fokhagymát, babérlevelet és borsot annyi vízben, hogy ellepje. Még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével, jöhet az áztatott bab. Közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva, tegyük bele a répákat, 20 perc múlva, a krumplikockákat.
Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyemcsomót.




Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat