Babgulyás zöldségesen

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1021 kalória
  • Karcsi
Megosztás

A hagymát kockákra vágom és zsíron dinsztelem. Mikor üveges, lehúzom a tűzről és szórok rá pirospaprikát.
Visszateszem a tűzre és beleteszem a húst. Addig pirítom, míg a hús külső része kicsit megsül, majd hozzáteszem a kockára vágott paradicsomot és paprikát.
Kicsit várok, míg összeérnek, majd beleteszem a fűszereket és felöntöm vízzel. (Én annyi vizet öntök hozzá, amennyi gulyást szeretnék, tekintetbe veszem, hogy még a zöldségek is belekerülnek.)
Öntök hozzá kevés vörösbort. Addig főzöm a húst, míg kicsit megpuhul és beleteszem a babot.
Mikor a bab már félig megfőtt, hozzáadom a karikára vágott zöldségeket (a krumplit nem).
A krumplit akkor adom hozzá, mikor a zöldségek már kicsit puhultak, majd készre főzöm.
Lehet még tovább gazdagítani nokedlivel, vagy csipetkével.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat