Babgulyás marhalábszárral

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 462 kalória
  • Nyámika
Megosztás

A megmosott és átválogatott babot, előző este beáztatom. Másnap az áztatóvizet leöntöm, és 7,5 dl tiszta vízbe teszem.
Puhára főzöm. (Kuktában negyedannyi idő alatt megfő, mint hagyományos fazékban.)
Míg a bab fő, a megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom, a megtisztított zöldséget felkarikázom, a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem. A paradicsomot vékony gerezdekre vágom.
A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, majd a felhevített olajon, üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatéve, ráteszem a húskockákat.
Állandó keverés közben, fehéredésig pirítom, majd ráöntök 5 dl vizet. Megsózom, megborsozom, és fedő alatt, majdnem puhára főzöm.
Ezután a főtt babot és a húst (mindkettő levével együtt) összeöntöm.
Zúzott fokhagymával fűszerezem, és a zöldséget is beletéve, készre főzöm. Legvégül teszem hozzá a paradicsomszeleteket, és éppen csak egyet forralva, lefedve hagyom pár percig, csak ezután tálalom.


Hozzávalók
  • 20 dkg szárazbab
  • 40 dkg marhalábszár
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • db zöldpaprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd fokhagyma  
  • tk pirospaprika
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat