Babgulyás kockával

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1399 kalória
  • Zsolti
Megosztás

A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben főni teszem 2-3 babérlevéllel. Én csak akkor sózom, vagy ízesítem sós anyaggal, ha félig puha más, mert tapasztalatok szerint sós lében nehezebben puhul. Ekkor adom hozzá a leveskockát (lehet egy kisebb hagymát és egy cikk fokhagymát is) és a babot teljesen puhára főzöm ebben a lében.
A húst mosom, kockára vágom, és a hagymán, zsiradékon paprikával paradicsommal és fokhagymával a hagyományos módon fűszeres pörköltöt készítek. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított vegyes zöldséget, és készre főzöm.
Ekkor a puha babot, levével együtt összeöntöm a húsos zöldséges raguval, felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, és felforralom. Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatok bele. Szaporíthatjuk néhány szem kockára vágott burgonyával, ezt a babbal főzöm meg. Akkor adom a babhoz, amikor az már majdnem puha.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek liszt  
  • cikk fokhagyma  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej hagyma
  • db leveskocka
  • ek pirospaprika
  • 60 dkg sertéshús
  • 0.5 kg szárazbab
Vegye meg a hozzávalókat