Babgulyás csirkehúsból

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 634 kalória
  • Andi80
Megosztás

A babot meleg vízbe beáztatjuk, pár óra hosszára, hogy könnyebben megpuhuljon. Az még jobb, ha még előző este megtesszük ezt.
A húst megmossuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát és a petrezselymet félkarikára, a krumplit nagyobb kockára vágjuk.
A vöröshagymát felforrósított olajon, üvegesre pároljuk.
A húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a babot, a sárgarépát és a petrezselymet.
Meghintjük a sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, belekanalazzuk a darált paprikát, és felengedjük vízzel.
Ha a bab és a hús is megpuhult, hozzáadjuk a krumplit.
A lisztet az olajjal, egy tálkában összekeverjük, és világosra pirítjuk.
A levesből merve, pár ek. lével csomómentesre keverjük, és folyamatos kavargatás mellett, a levesbe öntjük.
Ha a krumpli is megpuhult, elzárhatjuk.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.


Hozzávalók
  • fej vöröshagyma
  • ek zsír
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg tarkabab
  • szál sárgarépa
  • szál petrezselyem
  • db burgonya  
  • 1.5 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • tk pirospaprika
  • ek paprikakrém
  • ek liszt  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat