Babgulyás bográcsban

  • 8 személyre
  • 180 perc
  • 1483 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A babot előző este beáztatom.
A szalonnát felkockázom és bográcsban kisütöm a zsírját, majd ezen megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és fokhagymát.
Ha kész, rászórom a pirospaprikát és borsot, elkeverem, majd ráteszem a kockára vágott húst, beleaprítom a paradicsomot, sózom, aláöntöm a vörösbort és 1 órán át főzöm. Néha megkeverem, az elfőtt vizet pótolom.
1 óra múlva, felöntöm 2 liter vízzel, hozzáadom a babot (előtte az áztatóvizet leöntöm), a babérlevelet, az erős paprikát.
Ha szükséges sózom és még 1 órát főzöm.
Közben megtisztítom a répákat, kockára vágom és a második óra eltelte után, a leveshez adom.
A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrok, amit a levesbe csipkedek.
Még 10 percet főzöm, majd tálalom.
Friss kenyeret kínálok mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat