Babgulyás 2

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 1411 kalória
Megosztás

A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben, főni teszem, 2-3 babérlevéllel, majd sózom. Ha félig puha, más, mert tapasztalatok szerint, sós lében nehezebben puhul. Ekkor adom hozzá a leveskockát (lehet egy kisebb hagymát és egy cikk fokhagymát is) és a babot teljesen puhára főzöm, ebben a lében.
A húst mosom, kockára vágom és a hagymán, zsiradékon, paprikával, paradicsommal és fokhagymával, a hagyományos módon, fűszeres pörköltet készítek. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított, vegyes zöldséget és készre főzöm.
Ekkor, a puha babot, levével együtt, összeöntöm a húsos-zöldséges raguval. Felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, majd felforralom. Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatok bele. Szaporíthatjuk néhány szem, kockára vágott burgonyával, ezt a babbal főzöm meg. Akkor adom a babhoz, amikor az már majdnem puha.


Hozzávalók
  • 50 dkg szárazbab
  • 60 dkg sertés lapocka  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd fokhagyma  
  • ek pirospaprika
  • db paprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek liszt  
  • fej hagyma
  • db babérlevél
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db sárgarépa
  • db fehérrépa
Vegye meg a hozzávalókat