Babgulyás 2

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 344 kalória
  • Kurucz
Megosztás

A babot és a füstölt csülköt, előző este beáztatjuk.
Utána az áztatóvízzel, mindkettőt odatesszük főni.
Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük.
Amikor majdnem megpuhult a bab, a zöldségfélék és a csülök, ekkor kezdem fűszerezni.
Először megsózom, teszek bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, borsikafüvet, borsot és zöldséglevelet.
Ezután csinálok egy magyaros rántást (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) és berántom.
Csipetke tésztával, vagy tarhonyával gazdagíthatjuk és készre főzzük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat