Babapiskótás szelet

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 6517 kalória
  • cs.ery
Megosztás

Egy szögletes tortaformát kibélelünk folpack fóliával.
A tejet 2 evőkanál porcukorral elkeverjük; a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk puhulni.
A tejszínből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot.
A zselatint kinyomkodjuk, meleg vízben feloldjuk, összekeverjük 3 evőkanál tejszínhabban, majd elvegyítjük a maradék habbal.
Az eperlekvárt simára keverjük.
A tejszínkrémet elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük az eperlekvárt, a másik felébe pedig a csokoládét.
A piskótákat tejbe áztatjuk, ezzel kibéleljük a forma alját.
Ezt a piskótasort bekenjük az egyik fajta krémmel, majd a másikból is simítunk rá egy réteget.
Azután megint egy sor babapiskóta jön, a rétegeket váltakozva tesszük egymásra továbbra is, amíg az összes hozzávaló el nem fogy.
Ezután a formát folpack fóliával letakarjuk, majd legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Utána tálra borítjuk, és vastag szeletekre vágjuk.
Tálalás előtt, meghintjük kakaóval.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat