Babapiskótás, habos, emeletes élvezet

  • 8 személyre
  • 50 perc
  • 1028 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A leveles tésztát egy 39 x 30 cm-es tepsinagyságra, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tepsibe terítjük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 8-10-perc alatt, készre sütjük.
Egy tejforraló lábosba tesszük a cukrot, pudingporokat, majd lassan, a tejhozzáadásával, simára keverjük.
Ezután feltesszük gázlángra. Teljes lángon, 10-15 perc alatt, állandó keverés mellett, jó sűrűre főzzük.
Ha kész, levesszük a gázról, és hozzákeverjük a margarint, majd félretesszük.
Ezután a kávét rumaromával összekeverjük, és ebbe, a babapiskótákat enyhén belemártjuk.
A tepsiben kihűlt tésztára, a fele pudingot egyenletesen elsimítjuk, majd az enyhén áztatott babapiskótát kis hézagonként elosztjuk.
Ezután a meggykompótot a hézagok közé tesszük, és a maradék pudinggal befedjük.
Így hagyjuk teljesen kihűlni.
Habtejszínünket, 1 habfixálóval kemény habbá verjük, a három negyed részét a pudingra kenjük egyenletesen.
A maradékot tortadíszítő zsákba tesszük, és szélére, közepére díszítést készítünk.
Ezután meg szórjuk színes csokireszelékkel (ha nincs, jó a színes csokidara is rá).
Hűtőbe tesszük, 3órát állni hagyjuk, majd vizes késsel, kockára vágva szeleteljük.

Én ezüst cukorgyönggyel még pluszban díszítettem.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat