Bab paprikás

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 3022 kalória
  • sz.eszter
Megosztás

A babot már egy nappal előbb beáztatjuk. A karajról (oldalassal is készíthetjük) kiolvasztjuk, lesütjük a zsiradékot, a felkockázott csülköt hozzáadjuk. Együtt pirítjuk. Rátesszük a feldarabolt hagymát, majd a paszternákot, sárgarépát és együtt addig dinszteljük, amíg a zöldségféle teljesen megpuhul. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá. Félrehúzzuk és rátesszük a pirospaprikát, fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy a hozzáadott babot jól ellepje. Beletesszük a csöves paprikát és a csülök csontját is. Amíg a bab fől, ha kell pótoljuk a vizet. Magától besűrűsödik. Apróra vagdalt vöröshagymát adunk hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat