Az én oroszkrém tortám

  • 12 személyre
  • 60 perc
  • 4775 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A tojásokat 6 ek. cukorral, fehéredésig, gépi keverővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet.
Ezzel még 2 percig jól elkeverjük, majd a lisztet adagonként hozzákeverjük.
Három egyforma, kerek pizzasütőlapot sütőpapírral kibélelünk, és egyenletesen elosztjuk a masszánkat.
Előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük, és kissé hűlni hagyjuk, majd gyúródeszkára borítva, lehúzzuk a sütőpapírt.
Visszafordítjuk, és így hagyjuk kihűlni. Mindegyik lappal, így járunk el.

Közben a pudingport 6 ek. cukorral, tejjel simára keverve, sűrűre főzzük, és félretesszük hűlni.
Majd a margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt, pudingos krémmel összekeverjük, simára.
Ezután a habtejszínt 1 habfixálóval, kemény habbá verjük, és 4 evőkanálnyit a krémbe, óvatosan belekeverünk.
Egy kerek tálcára teszünk egy piskótalapot, megkenjük a krém felével, áztatott fele mazsolával megszórjuk.
Erre tesszük a következő lapot, és krémmel megkenjük, majd a ismét megszórjuk maradék mazsolával.
Erre a harmadik lapot tesszük, és a maradék aromával megkenjük.
A marcipánmasszánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán, akkora kerekre nyújtjuk, hogy teljesen bevonjuk vele a tortát.
Végül a tejszínhabbal körben, egyenletesen megkenjük, majd tetejét is.
Tortadíszítő zacskóba teszünk habot, azzal is díszítjük.
Az oldalára, 3 centinként cukorgolyókat nyomkodunk, a maradékot a tetejére egyenletesen elosztjuk.
Ezután a színes csokireszelékkel megszórjuk, és csokicsillagokkal díszítjük.
Marcipán színes kis virágokat, 5 cm távolságra tesszük, erre a marcipánfigurákat helyezzük, és hideg helyen, egy éjszakát állni hagyjuk.
Jó tippként tudom ajánlani, hogy a díszítést másnapra hagyjuk, és utána 1 órára, hideg helyre tesszük, és szeletelhetjük.
Nem olcsó, de születésnapra, bármilyen ünnepi alkalomra tudom ajánlani.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás (tészta)
  • 12 ek cukor (tészta+krém)
  • ek víz (tészta)
  • ek finomliszt (tészta)
  • 15 dkg margarin (Krém)
  • 10 dkg porcukor (Krém)
  • ek vaníliás pudingpor (Krém)
  • dl tej (Krém)  
  • 10 dkg mazsola (Krém)
  • 30 ml rum aroma (Krém)
  • dl habtejszín (Krém)
  • csomag habfixáló (Krém)
  • 25 dkg marcipánmassza
  • ek színes cukordrazsé
  • ek csokoládé
  • db csokoládé chips
  • 10 db marcipán (8 virág és 2 figura)
Vegye meg a hozzávalókat