Aszalt szilvás-gesztenyés tekercs

  • 10 személyre
  • 45 perc
  • 1224 kalória
  • margo58
Megosztás

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét fele a cukorral, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott Rámával kikeverjük.
A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk, és jól elkeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhára feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A puha Rámát a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott, aszalt szilvát.
A krém kétharmad részét a tésztába töltjük, majd a maradék krémmel, a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat