Aranyló kacsa leves

  • 4 személyre
  • 240 perc
  • 2110 kalória
  • pipi
Megosztás

A kacsánkat megmossuk, ha szükséges kitokozzuk és feldaraboljuk. A combját és mellét félre tesszük, ezek sütve a legfinomabbak. A maradék darabokat (hátát, nyakát, lábát esetleg aki szereti a fejét) egy fazékba tesszük és hideg vizet öntünk rá, lassú tűzön felforraljuk, a habját leszedjük, majd beletesszük a köménymagot, a borsot és a borókabogyót, kb félóráig főzzük majd beletesszük az ételízesítőt is. A habját folyamatosan szedjük amíg szükséges. Kb egy óra elteltével beletesszük a megtisztított zöldségféléket is. (fehérrépa, sárgarépa, zeller, karalábé, petrezselyemzöld, vöröshagyma) Majd lassú tűzön kb még két órát főzzük.
A húslevest mindig annyira lassú tűzön kell főzni, hogy éppen csak pezsegjen akkor lesz szép tiszta. A főzés vége előtt kb negyed órával aki -szereti- tehet bele kevés gyömbért, rozmaringot, lestyánt esetleg tárkonyt. Fontos, hogy ezeket a fűszereket ne főzzük sokáig, mert különben elvesztik az aromájukat.


Hozzávalók
  • db vöröshagyma
  • kávéskanál köménymag
  • szál sárgarépa
  • db kacsa
  • szál fehérrépa
  • kanál ételízesítő
  • db zellergumó
  • db karalábé
  • 10 db borókabogyó
  • 10 db fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat