Ananászos-joghurtos torta

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 380 kalória
Megosztás

A 7 db tojást kettéválasztjuk. A cukor harmadát a tojássárgával, felét pedig a tojás fehérjével habbá verjük. A két részt egybekeverjük óvatosan, hogy a fehérje ne törjön össze, majd hozzáadjuk a 17 dkg lisztet.
A masszát a tortaformába öntjük és 160 fokon sütjük, 25 percig. A kisült tésztát, amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.
Az ananászt felvagdossuk, apró darabokra.
A zselatint, a 3 tojást, a 8 dkg cukrot és a joghurtot, vízgőz felett felmelegítjük, kb. 90 fokra, majd lehűtjük, állandó keverés mellett. Ehhez adjuk hozzá az ananászdarabokat és a felvert tejszínhabot is. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát. Tejszínhabbal díszitjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat