Ananásszal rakott csirkehús

  • 6 személyre
  • 50 perc
  • 642 kalória
  • Medovarszki
Megosztás

Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük és kiklopfoljuk, majd besózzuk. (Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.)
Kibontjuk az ananász konzervet és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk.
Egy kisebb tepsit, picit kiolajozunk (akár margarinnal is kikenhetjük picit), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát és rászórjuk a kiolajozott tepsire. Ezután pedig, rárakosgatjuk egymás mellé, a besózott csirkehusikat. A húsokra, elrendezzük szépen az ananász karikákat. A pohár tejfölt jól összekeverjük és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket.
Kb. 2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe és betakarjuk alufóliával.
Kb. 30 percig sütjük, nagy lángon, a sütőben. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, villával megszurkáljuk, hogy mennyire puhult meg a hús.
Általában ennyi, elég szokott lenni.
Utána még visszatesszük, jó 5 percre, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
Végül, kivesszük a sütőből és tálalhatjuk.
Adhatunk hozzá sült krumplit, de akár salátával is tálalhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!