Amerikai sajtos tészta

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 847 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A tejet felforraljuk. A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, és félkeményre főzzük.
A vajat megolvasztjuk, belekanalazzuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Fakanálról habverőre váltunk, és kanalanként hozzáadjuk a forró tejet.
Sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, ameddig be nem sűrűsödik.
A sajtot lereszeljük, és a tejes keverékhez adjuk.
A tésztát tepsibe öntjük, és ráöntjük a sajtos masszát.
Átkeverjük, és a tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, majd 180 fokos sütőben, pirosra sütjük.

Tipp: minél többféle sajtot használunk hozzá, annál finomabb.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat