Almatorta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1409 kalória
  • Csilla
Megosztás

A tésztához, a sütőporral összekavart liszthez (50 dkg) hozzáadjuk a cukrot (20 dkg), a vaníliás cukrot és a sütőport.
Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szoba hőmérsékletű margarint.
Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot (20 dkg), a fahéjat és a búzadarát (3 evőkanál).
Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk.
A lecsöpögtetett tölteléket, mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá.
Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk.
Ezután ezt is a formába tesszük. Előmelegített sütőbe helyezzük.
Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt torta tetejét, porcukorral megszórjuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat