Almaszósz feltéttel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 270 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

Az almákat meghámozom, felkockázom, vagy szecskázom (csíkozom). Annyi vízben teszem fel főni, hogy majdnem ellepje.
Pici sót teszek hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozom, beleteszem a fahéjat, néhány karika citromot és a megmaradt citrom levét.
Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve, kicsit besűrítem. Ha szükséges, utánaízesítem.
Sült húsokhoz, kitűnő mártás.


Hozzávalók
  • kg alma
  • db citrom
  • kanál cukor
  • mk őrölt fahéj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 200 g főzőtejszín
Vegye meg a hozzávalókat