Almás-tejszínes csirkemell

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 520 kalória
  • zsoka
Megosztás

A csirkehúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajon, fehéredésig sütjük, majd kiszedjük.
A meghámozott almát felkarikázzuk, a hús- és az almaszeleteket egy kivajazott, lehetőleg szögletes edénybe lerakjuk, az edény oldalához döntve azokat.
A serpenyőben maradt olajon, átforgatjuk a felkarikázott vöröshagymát, ráöntjük a tejszínt, majd az egészet felforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk, aztán az almás húsra öntjük. Penne tésztával tálaljuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db alma
  • dl tejszín
  • 60 dkg csirkemell  
Vegye meg a hozzávalókat