Almás rakott burgonya

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 663 kalória
  • klaudia212
Megosztás

A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat sós vízben, 10 percig, azaz keményre főzzük és hideg vízbe merítve lehűtjük. A hagymákat apróra felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra felkockázzuk és meglocsoljuk a citromlével. A petrezselymet apróra vágjuk, a paradicsomokat megmossuk. Megfonnyasztjuk a hagymát 2 evőkanál vajban/margarinban, rádobjuk a gombát és fedő nélkül, erős tűzön, 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a petrezselymet. A burgonyát leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük, vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy mélyebb tűzálló tálat. A burgonyát, a tojást és a paradicsomot felkarikázzuk. A tál aljára terítjük a burgonya felét, tetejére simítjuk a pirított gombát, az almakockákat, a tojás- és paradicsomkarikákat, megsózzuk, majd megkenjük a tejföllel. Kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a tetején a maradék burgonyát, rátördeljük-kenjük a maradék vajat/margarint, megszórjuk a reszelt sajttal és 40–45 percig sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat