Almás muffin

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 343 kalória
  • petra
Megosztás

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.
Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, az olajat, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat, jól elkeverjük.
A masszát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.
Friss gyümölccsel,lekvárral és tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 24 dkg liszt
  • 1.25 dl tej  
  • tk sütőpor
  • dkg cukor
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db alma
  • tk fahéj
Vegye meg a hozzávalókat