Almás lepény citromhéjjal

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 1448 kalória
  • pirike
Megosztás

A tojásokat habosra felverjük a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Megsózzuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a szegfűszeget.
Ezután annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a szokásos sűrűségű palacsintamasszát kapjuk. (Akkor jó, ha tejfölként folyik.) Az egyik almát meghámozzuk, kicsumázzuk és az almareszelő durva fokán lereszeljük. Az almareszeléket, azonnal belekeverjük a tésztamasszába. Csak az első palacsinta sütése előtt kikent palacsintasütőben, kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákat négyrét hajtjuk és tűzálló tálra rakjuk. A megmaradt almát ugyancsak meghámozzuk, kicsumázzuk és a felét, nagyon vékony szeletkékre, vagy csíkokra aprítjuk. A másik felét a citromlével együtt, turmixpohárba tesszük és péppé zúzzuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Az almás tejfölbe beletesszük az almaszeletkéket és a palacsinták tetejére öntjük.
Néhány percre betesszük az előmelegített, forró sütőbe. Éppen csak átmelegítjük, pirítani nem szabad.