Almás, gyömbéres, kakaós, meggyes piskóta

  • 8 személyre
  • 40 perc
  • 592 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A tojásokat üssük fel egy magas falú edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig.
A gyömbérport, kakaóport és a két meghámozott, uborkareszelőn lereszelt almát, még belekeverjük.
A szódabikarbónával elkevert lisztet, óvatosan hozzákeverjük.
Ha elkészültünk vele, egy 38 x 36 cm-es tepsit megzsírozunk, és liszttel meghintjük.
A piskótamasszánkat egyenletesen elsimítjuk benne, végül a darabos meggylekvárból, teáskanállal kis halmokat teszünk rá.
Végül előmelegített sütőben, 250 fokon, egyszeri fordítással, 30 perc alatt, készre sütjük.
Tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat