Almás-diós kevert sütemény

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1562 kalória
  • Reni
Megosztás

A margarint, a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a sütőporos, szitált lisztet, a diót, a kakaóport, végül a reszelt almát. A masszát tejjel lazítjuk.
Kikent, lisztel hintett, közepes méretű formába simítjuk és előmelegített, 170 °C-os sütőben, kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, még forrón, lekvárral megkenjük a tetejét és durvára vagdalt (darált) dióval megszórjuk.
Mogyoróval, mandulával is készíthető, tetejére porcukor, vagy csokimáz is kerülhet, bár anélkül is eléggé csokis ízű.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat