Almás csirkeleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 268 kalória
  • HornyákAndi
Megosztás

A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk és kis darabokra vágjuk. (A májat félretesszük, azt csak a főzés befejezése előtt fogjuk a levesbe tenni.)
Fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat lepirítjuk rajta, a zöldségekkel együtt.
Ezután, ráöntünk bő 1 liternyi vizet és megsózzuk.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a borsot, majd befedjük és puhára főzzük.
Közben az almát megmossuk, kicsumázzuk (nem hámozzuk meg) és vékony szeletekre vágjuk, majd azonnal beletesszük a levesbe.
A citromlével kellően pikánsra ízesítjük, majd csipetnyi cukorral fűszerezzük.
A májat csíkokra vágjuk és a levesbe tesszük. Éppen csak egyet forralunk rajta, majd behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel.
Végül a tárkonyt is belekeverjük, majd kevergetve, ismét felforraljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat