Almás csirke szójamártással

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 610 kalória
  • Erzsébet
Megosztás

A csirkét csíkokra vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban, a fele vajon, fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és időnként megkeverve, saját levében, kb. 30 percig hagyjuk párolódni. Ekkor a tejszínt ráöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk és a darált diót is hozzáadjuk. A borral meglocsoljuk és most már csak néhány percig hagyjuk a tűzön (ameddig a hús teljesen meg nem puhul). Az almákat meghámozzuk, magházukat almafúróval kivájjuk és húsukat karikákra vágjuk, majd felcsíkozzuk a sárgarépával együtt. A maradék vajon, rázogatva kissé, megpároljuk és a csirkét erre szedjük. A spagettit, sós vízben kifőzzünk és erre tálaljuk a ragut.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat