Almás csavar

  • 7 személyre
  • 180 perc
  • 931 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, 3 ek. cukrot, a tojást és a margarint is beletesszük.
Alaposan kidagasztjuk, és konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükségünk.
A gyümölcshöz adjuk a 3 ek. cukrot és a fahéjat, majd jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakra.
A tészta egyik felén egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, és megszórjuk a darált mogyoróval. Ha nincs mogyoró, jó a dió, vagy mandula, esetleg búzadara.
Ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét.
Kb. 2 cm vastag csíkokat vágunk. A csíkokat egyesével megtekerjük párszor, és a vágott végét összecsípjük, majd alulra fordítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, egymástól kicsit távolabb.
Hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ez kb. 20 perc.
Egy tojást elkeverünk kevés tejjel, és lekenjük a csavarok tésztás részét.
Előmelegített sütőben, 15 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
14 db csavar lett, ebből az adag tésztából.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat