Almarózsa, ahogy én készítem

  • 5 személyre
  • 40 perc
  • 723 kalória
  • barnabetti
Megosztás

A leveles tésztát kinyújtjuk, gyúró tábla méretűre.
Hosszában, 0.5 cm-es csíkokra vágjuk.
Az almát negyedeljük, magházát kivágjuk. Legyaluljuk uborkagyalun, hogy szép vékony szeleteket kapjunk.
Egy kis fazékban, forrásban lévő, enyhén citromos vízbe beledobjuk az almaszeleteket. Éppen csak egy pár percig főzzük, hogy rugalmas maradjon az alma.
Minden tésztacsíkra ráfektetünk, egymás takarásával almaszeleteket, úgy, hogy a tésztán túl érjenek. Finoman feltekerjük a tésztát.
Az alsó részén egy kicsit megnyomkodjuk, hogy jól "üljön" a rózsa.
Sütőpapírral bélelt, 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és kisütjük.
Ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat