Almaleves

  • 4 személyre
  • 25 perc
  • 200 kalória
  • Dóra
Megosztás

Az almákat meghámozom, feldarabolom, kb. fél liter langyos vízben felteszem a tűzre.
Ízesítem csipet sóval, cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal.

Amíg az alma megfő (pár perc), addig elkészítem a habarást. A lisztet hideg vízzel simára keverem.
A fazekat lehúzom a tűzről és nagyon lassan öntöm bele a habarást, közben folyamatosan kevergetem.
Viszza teszem a tűzre, nagy lángra véve, kavargatva, várom, hogy feljöjjön a leves.
Amikor feljött, gyorsan lehúzom a lángról, kavargatom, majd még egyszer ezt megismétlem.

Ha kész, hideg vízbe teszem, néha megkavarom, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Ha szükséges utánízesítem.
Langyosan, vagy jól behűtve tálalom.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek liszt  
  • csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db alma
  • g őrölt fahéj
Vegye meg a hozzávalókat