Almalekvár

  • 15 személyre
  • 60 perc
  • 548 kalória
Megosztás

1 kg almához, 20 dkg cukrot számítunk. Az almákat darabokra vágjuk, nagyon kevés vízben, puhára főzzük, majd szitán áttörjük.
Az almapépet felfőzzük, hozzákeverjük a cukrot, dzsemfixet és a fűszereket, majd 10-15 percig együtt forraljuk, állandóan keverve.
Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítót, vagy alkoholt öntünk, lekötjük, és száraz gőzbe rakjuk.
Ha az almaízt egészen sűrűre főzzük, akkor üvegekbe töltés után, nem kötjük le, csak másnap, amikor már kihűlt és a teteje megbőrösödött.
Ilyenkor azonnal a kamrába tehetjük, nem kell száraz gőzbe rakni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat