Alma kompót vanília rúddal

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 1698 kalória
  • mezone
Megosztás

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és (mérettől függően) negyedekbe, vagy hat részre vágjuk. (Egy citromos vízzel teli, nagy tálba rakjuk az almacikkeket, amíg a többit előkészítjük, hogy ne barnuljanak meg.)
Lábasba tesszük az almát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot (az alma édességétől/ savanykásságától függően), a citrom vékonyan levágott héját, a kifacsart levét és a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, félbevágott vaníliarúd).
Addig főzzük, míg az alma majdnem puha nem lesz. Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul, mert a tűzről lehúzva úgyis még tovább puhul, mialatt saját levében kihűl.
Tálalásig hűtőbe tesszük.


Hozzávalók
  • 1.5 kg alma
  • db citrom
  • 6-8 ek kristálycukor
  • 3-4 db fahéj
  • 6-8 db szegfűszeg
  • rúd vanília
Vegye meg a hozzávalókat