Áfonyás sütemény

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 584 kalória
  • majaaméhecske
Megosztás

Egy hosszú szögletes sütőformát kivajazunk és kevés cukorral megszórunk. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A lágy vajat a cukorral konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat folyamatosan kavargatva, ezután a vanília aromát és a citromhéjat. Ezután váltogatva hozzákavarjuk a lisztes sütőporos keveréket és a tejet (úgy, hogy először egy kis liszt, utána egy kis tej, és így tovább amíg elfogy mindkettő), végül finoman belekavarjuk az áfonyát is. Az egészet beleöntjük a kikent formába és a sütő középső rácsán 60 percig sütjük. A süteményt kivesszük s sütőből és a formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha már teljesen kihűlt. Tetszés szerint lehet kenni rá citrommázat is akár.


Hozzávalók
  • db citrom héja
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • tk sütőpor
  • tk vanília aroma
  • 113 g vaj
  • 120 ml tej  
  • 150 g cukor
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 210 g liszt  
  • 210 g áfonya (friss)
Vegye meg a hozzávalókat