zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Rántott vega tál
    15

    A sajtot szeletekre vágjuk és kétszer bepanírozzuk. A gombát fűszerezzük és szintén bepanírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük a gombát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rántott csirkefalatok
    19

    A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük. Megütögetjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás rántott sajt
    3

    A sajtot félujjnyi szeletekre vágom és mindegyik szelet egyik oldalát, tojássárgával bekenem. Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Darált húsból rántott hús
    38

    A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet. 20 percre, a hűtőbe tesszük. Fasírt alakúakat formálunk, óvatosan szétlapítjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Dubarry szelet
    27

    A húst enyhén kiklopfoljuk, lisztben átforgatjuk és kevés olajban megsütjük. A karfiolokat rózsáira szedjük és átmossuk. Elkészítjük...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Mákos túrógombóc
    15

    A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, az édesítővel, egy csipet sóval, a búzadarával, 1 evőkanál vajjal és a reszelt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirkeszárny szezámmagos köntösben
    12

    A csirkeszárnyakat sózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába (szórunk bele szezámmagot) forgatjuk. Bő forró olajban sütjük, közepes...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csőben sült gombás paradicsom
    5

    A kockára vágott szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, majd a sajtot és a szemlemorzsát a kihűlt hagymához keverjük. Borssal és reszelt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csőben sült karfiol
    29

    A karfiolt nagy rózsákra szedem, és sós vízben, roppanósra főzöm meg. A megfőtt, lecsöpögtetett rózsákat sütőtálba rakom, úgy, hogy...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csőben sült pulykamell
    10

    A pulykamellet leszeleteljük és sózzuk. Klopfoljuk őket, majd hagyományos módon panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Ameddig sül, a brokkolit...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >