zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Túrógombóc
    11

    A 40 dkg túrót összetörjük (legjobb a házi túró), majd összekeverjük a 3 tojás sárgájával, 5 dkg vajjal, 1 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Túrógombóc vaníliás cukorral
    117

    A vajat, a tojást és a sót jól elkeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, zsemlemorzsát, búzadarát és a sütőporral elkevert lisztet. Összegyúrjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás rántott pulykamell
    2

    A pulykamell-szeleteket besózzuk. Egy kiló húshoz 2-3 fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg húst, rádobálunk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Epres rétes
    256

    A rétestésztához valókat langyos, ecetes vízzel, jó alaposan kidolgozzuk. Hosszasan dagasztjuk, hogy teljesen sima, lágy tésztát kapjunk. Akkor...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Erőleves májgombóccal
    4

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fasírozott
    24

    A kiflit beáztatom tejbe, kinyomkodom, majd belerakom a darált húsba. A tojást és a fűszereket is belekeverem. Alaposan összedolgozom és gombócokat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt mustárral
    2

    A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia rakott burgonya
    15

    A margarint vagy vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, egy kicsit átpirítjuk, majd meleg tejjel felengedjük és addig főzzük, míg egy mártást...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyó 2
    31

    A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük. Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rántott szelet
    190

    A rántott sertésbordához hasonlóan készítjük el. Mivel a sertéscomb részeit hártyák fedik, ezeket a hártyákat le kell szedni, le kell tisztítani...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >