zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Fűszeres húsgombócok
    2

    Lassú tűzön pirítsuk meg a nagyon apróra vágott fej hagymát, és a 4 szelet bacon-t. Szedjük ki, és pirítsuk meg a visszamaradt olajon az apróra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fűszeres sertéskaraj rántva
    1

    A húst hideg vízben 2x átmosom, áttörlöm, kiklopfolom (nem túl vékonyra!!!), majd egy nagy tálcára szorosan egymás mellé fektetem. Egy 2 dl-es...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fűszeres velőgombóc
    7

    A zsemlét, a velőt, a petrezselyemzöldet, a tojásokat, a zsemlemorzsát és a fűszereket összekeverjük. Vizes kézzel, diónyi gombócokat formálunk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rántott borjúszelet
    13

    A borjúcombot szeletekre vágjuk, és vékonyra kisütjük. Megsózzuk, és hagyományos módon bepanírozzuk. 180 fokos olajban, hirtelen kisütjük. Köretnek...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gazpacho
    49

    A kockákra vágott zöldségekből, félreteszünk 4 evőkanálnyit. A többi zöldséget mixerben, péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gesztenyés szelet
    39

    A cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, diót és a sütőporral elvegyített morzsát. A tojások fehérjét...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almával és sajttal töltött csirkemell
    1

    A csirkemellből szeleteket vágunk, majd kiklopfoljuk őket. A sajtot lereszeljük és elkeverjük a krémsajttal. Az almát meghámozzuk, cikkekre...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos rántott gomba
    3

    25 dkg szalonnát vékony csíkokra vágunk, ropogósra kisütünk. A sült szalonnát összekeverjük 50 dkg tehéntúróval. A champignon gombát előzőleg...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almával töltött pulykamell
    6

    A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rántott zöldségek
    62

    A karfiolt és a brokkolit párolóedénybe rakjuk és lepároljuk. Hagyjuk kihűlni. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >