zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Hamis túrógombóc kefírrel
    3

    Felforraljuk a kefirt, ízesítjük a cukorral, és darát adagolunk hozzá. Darakása sűrűségűre főzzük. Mikor félig kihűlt, kanállal kiszaggatjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Habos rizsfelfújt
    53

    Vaníliás, enyhén cukros tejben tejberizst készítünk, majd kihûtjük. A tojások sárgáját a vaj kétharmadával és a cukor felével habosra...

    • 1 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Ananászos sajtkrémmel töltött csirkemell tekercs
    20

    A csirkemell filéket fólia alatt kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük. A natúr, tömlős sajtot kis kockákra vágott ananásszal,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Amerikai csirkeszárnyak fokhagymás - zöldfűszeres mártogatóssal
    2

    Először elkészítjük a mártogatóst. A hozzávalókat összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Túró gombóc (egyszerűen)
    2

    Gyúrjuk össze a túrót a grízzel, a sóval, a vaníliás cukorral és a tojásokkal, majd tegyük hűtőbe 30 percre. Formázzunk a masszából kis...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagymakarika bundában
    1

    A hagymát megtísztítjuk, kb.4 mm vasatag karikára szeleteljük, majd szétszedjük, és enyhén megsózzuk. (a kisebb belső részeket valamire felhasználhatjuk)Lisztben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkefasírt
    15

    A csirkemellfiléket bőrükkel és a gombával együtt, kétszer ledaráljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk. Vizes...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombás vagdalt
    0

    A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gombával töltött sonkatekercs
    105

    A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a felszeletelt gombát és megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres krumpli
    3

    Közepes tepsit kiolajozunk és a zsemlemorzsával beszórjuk. A krumplit meghámozzuk és negyed hasábokra vágjuk. Egy tálban kissé megsózzuk, őrölt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >