zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Kapros túróval töltött csirkemell
    3

    A csirkemelleket kicsontozzuk úgy, hogy a csirkemell egyben maradjon, és a bőre is rajta marad.Kicsontozás után leterítjük, és a vastag húst...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Rántott gomba
    18

    Az gombák szárait kitörjük és fűszerezzük, majd 5 percig állni hagyjuk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Húsgombócleves
    98

    A zöldségeket a hagyma kivételével felkarikázom, a fokhagymát alaposan elkaparom. A fazék aljára kevéske olajat öntök és kissé megpirítom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Húsgombócos gulyásleves
    4

    A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, sóval és az őrölt borssal összegyúrjuk, kis gombócokat formálunk belőle. A reszelt vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Hússzeletek sörmártásban
    0

    A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikákra. A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk borsozzuk. A lisztet, a felvert tojásokat és a zsemlemorzsát,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött, paníros csirkemell
    15

    A csirkemell szeleteket besózzuk. Állni hagyjuk, kb. 10 percet, majd megkenjük mustárral (én angol mustárt használok, Hass termék, sokkal pikánsabb). Egy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halas rétes
    5

    A vöröshagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, majd mindkettőt kis kockákra...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sült hal serpenyőben kapribogyóval
    0

    A halat darabokra vágjuk, megfűszerezzük, lisztben megforgatjuk és a felszeletelt hagymával együtt vajban kisütjük. Ehhez adjuk a paradicsompürét,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Húsgombócok kapormártással
    8

    A darált húst összedolgozzuk a reszelt vöröshagymával, fokhagymával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Hamis túrógombóc citromhéjjal
    3

    A tejet felforraljuk bele szórjuk a cukrot,citromhéjat és lassanként a grízt. Kis lángon sűrűre főzzük hagyjuk kihűlni. Közben megpirítjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >