zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Kijevi csirkemell burgonyapürével
    5

    A finomra reszelt a sajtot, dolgozzuk el alaposan a margarinnal és a fűszerekkel, majd a kivert csirkemellre kenve, csavarjuk fel és tűzzük meg hústűvel....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kijevi jércemell sajttal
    15

    A fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük (én személy szerint a legkisebben szoktam lereszelni, de sokan a nagy lyukúval csinálják). Ezután...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kijevi jércemell petrezselyemmel
    60

    Fektesd le a csirkemelleket, és egy éles késsel, vízszintesen vágd be őket, de csak addig, hogy szét lehessen nyitni, mint egy zsömlét, mint amikor...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kijevi jércemell
    63

    A reszelt sajtot vajjal, sóval és reszelt szerecsendióval összekeverjük. A jércemellet felszúrjuk, hogy tölthető legyen. A vajjal összekevert...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kijevi jércemell 2
    4

    A csirkemelleket óvatosan klopfold ki (hogy ne lyukadjon ki), és sózd meg. A sajtot reszeld le, és gyúrd össze alaposan a vajjal, kevés sóval,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Karfiol rétegesen
    1

    A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megpárolom. Margarinnal kikenek egy jénai tálat, megszórom kevés zsemlemorzsával.Ráteszem a karfiol felét....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Töltött padlizsán
    6

    Melegítsük elő a sütőt, forróra. A zsemlét áztassuk be, majd nyomkodjuk ki. A padlizsánokat vágjuk félbe, és vágjuk ki a közepüket. A...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Hamis turógombóc
    5

    A tejet felforraljuk a cukorral, és megfőzzük benne a darát. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze az áttört túróval. Gombócozzuk ki a masszát,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldséges tekercs
    11

    A zöldborsót és a répát puhára főzzük, sós vízben. Kivert szárnyas mellhúst kiterítve sózunk, borsozunk. Rárakjuk a leszűrt zöldségeket,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kapros-túrós szelet
    2

    A csirkemelleket keresztben felszeleteljük és kiklopfoljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A túrót egy tálban, villával áttörjük, hozzáadjuk a...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >