zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Fasírtos szendvics
    14

    A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy, hogy jól ellepje. Nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg. Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát,...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Túrós-almás pite
    73

    Elkészítés: Lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Ha...

    • 10 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Rántott zeller tojás nélküli panírban
    14

    Meghámozzuk a zellert, majd felszeleteljük és mindkét oldalán besózzuk. Bepanírozzuk. Finom lisztbe forgatjuk, majd a vízzel, palacsintatészta...

    • 2 személyre
    • 65 perc
    Részletek >
  • Zöldséges zabpehelyfasírt
    10

    Megtisztítjuk a sárgarépát, majd kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt, puhára főzzük (kevés vizet adjunk hozzá). A zabpelyhet forró...

    • 3 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Rántott kelkáposzta
    16

    A kelkáposztát félbevágjuk, majd a vágott felével a vágódeszkára fektetjük. Ujjnyi szeletet vágunk, és azonnal rögzítjük hústűvel a szeletet. Miután...

    • 3 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Lenmagos halfilé
    16

    A halfiléket darabokra vágjuk, majd jól lecsepegtetjük. A tojásokat egy tálba felverjük, sózzuk, borsozzuk, és megízesítjük a curryvel. A...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rakott bolognai
    32

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka,...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Nudli és szilvásgombóc
    20

    A héjában főtt krumplit hagyjuk hűlni, majd megtisztítjuk, és átnyomjuk krumplinyomón, vagy lereszeljük, ahogy most én tettem. Egy tálba téve,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Nyírségi húsgombócleves
    54

    Sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldbabot felszelek, krumplit kockákra aprítok, majd a zöldborsóval, sóval, szemes borssal felteszem főni. Míg...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Olcsó mákos bögrés
    6

    A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. A citrom héját lereszeljük, és a krémbe keverjük. A többi hozzávalót...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >