zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Tavaszi töltött dagadó
    30

    A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt, éppen roppanósra...

    • 3 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Mozzarellás karajtekercs
    28

    A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. Pici sóval meghintjük, majd ráhelyezünk egy sonkaszeletet és egy darab mozzarella...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Stefánia vagdalt
    32

    A vöröshagymát felaprítom, a zsömléket kevés tejbe áztatom. A darált húsba belekeverek 2 egész nyers tojást, a kifacsart zsömléket, sót,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sajttal, baconnal, füstölt tarjával töltött csirkemell
    29

    A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont, valamint 1-1 szeletet a füstölt tarjából...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell
    45

    A fokhagymát apróra vágjuk, majd elkeverjük a krémsajttal, Ízesítjük sóval és borssal. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes rakott karfiol
    95

    A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat feldarabolom. Enyhéh sós vízben blansírozom (azaz forrásban lévő vízbe teszem, 5 percig forralom,...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Töltött karajszeletek
    64

    Előkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lilahagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk. Elkészítés:...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Brokkolival, kelbimbóval töltött fasírt
    28

    A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük. A kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halas kelkáposztabatyu tejszínes hagymával
    5

    A káposztafejről 16 db levelet levágok, megmosom, majd forrásban lévő, sós vízbe teszem. 3-4 percig főzöm, majd leöntöm a főzővizet, és...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Hamis almás pite
    9

    Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Fahéjjal megszórjuk, és állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >