zsemlemorzsa

Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük. A kifliket lereszeljük, erre a legjobb a konyhai robotgép, majd megszitáljuk. Jól záródó üvegben sokáig eltartható.

  • Húsgolyók vajas karfiollal Szisza konyhájából
    1

    Vajas karfiol: A karfiolt megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd a még forró karfiolt 1 evőkanálnyi...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Pikáns rántott máj csíkok petrezselymes burgonyával
    0

    A májat megmossuk,csíkokra vágjuk. Elkészítjük a panírt. A tojást felverjük,ízlés szerint sózzuk. A fokhagymát átnyomjuk a fokhagymanyomón,...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csőben sült túros palacsinta
    1

    A két egész tojásból,1 evőkanál kristálycukorból,0,5 dl tejből,csipet sóból,2 dl szódavízből ,és 14 kanál lisztből palacsinta tésztát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bécsi szelet
    2

    A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk,enyhén megborsozzuk. Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert tojásba,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos halfilé
    0

    A halfilét egyenlő darabokra vágom, és besózom. A prézlibe szezámmagot keverek, és ahogy szokás, lisztbe, felvert tojásba és szezámmagos...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Túrógombóc
    0

    A tejet felforraljuk, és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve, sűrű tejbegrízt készítünk, olyat amit lehet...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pulykamell gazdagon töltve
    11

    A gombát vágjuk szeletekre, és kevés olajon pirítsuk meg. Fűszerezzük alaposan. A pulykamellet vágjuk szeletekre, és klopfoljuk ki. Szórjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Dorozsmai molnárponty
    5

    A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás sajtgolyók
    7

    A hozzávalókat összekeverem, végén a sütőporral. Zsemlemorzsából annyit kell hozzátenni, hogy jól formázható legyen. Tej helyett, lehet...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Édes tejfölben sült túrógombóc
    21

    A kalácsokat langyos tejbe áztatom, majd kifacsarom és összekeverem a túróval, 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >