zöldbab

A méretétől eltekintve nagyon hasonlít az általunk ismert zöldbabhoz, kicsit keményebb, ropogósabb, de az íze és így a felhasználása hasonló. Szálkáktól mentes, és mosás után pillanatok alatt tisztítható. Vágjuk hosszúkás darabokra, tegyük forrásban levő vízbe 20 percre, de süthetjük vagy lassú tűzön kókusztejben is megfőzhetjük.

  • Almás-zöldbabos wok
    3

    A hozzávalókat megmosom és felkockázok mindent. A hozzávalókat wokba teszem és puhára párolok mindent. Fűszerezem. Az íze végett én szoktam...

    • 2 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Nizzai saláta
    1

    A burgonyát megfőzzük, majd kockákra daraboljuk. A zöldbabot daraboljuk, sós vízben roppanósra főzzük. A paradicsomot felcikkezzük, az olajbogyót...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Minestrone leves
    2

    A hagymát apró kockára vágjuk, egy fazékban olivaolajon megfuttatjuk. A fokhagymát apró kockára vágva hozzáadjuk. A sárgarépát tisztitva kockára...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Baconos ceruzabab
    2

    Vizet forralunk é szórunk bele egy csipet szódabikarbónát.A ceruzababokat forró vízben leforrázzuk. 8-10 szálat feltekerünk egy-egy szelet baconbe. Egy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldséges köret
    1

    Párolóedénybe rakjuk a zöldségeket és 5-10 percig pároljuk, fedő alatt. Egy serpenyőben vajat melegítek és ezen átforgatom a zöldségeket.

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Maláj csirke
    4

    A hús felcsíkozzuk, a zöldségeket megpucoljuk. A répát, hagymát, gombát szintén felcsíkozzuk. Egy wokban olajat melegítünk. A csirkét lepirítjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Magyaros zöldbabfőzelék
    6

    A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejfölös babfőzelék
    17

    A babot vágjuk 2-3 cm nagyságú darabokra, és forró vízben forrázzuk le. Vajon, pároljuk meg egy fej finomra vágott hagymával együtt, a lecsepegtetett...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldbabos csirkeragu
    10

    A húst felkockázzuk, majd hagymás zsíron megpároljuk, a fűszerekkel. Közben a babot leforrázzuk, sós vízben, majd leszűrjük. Ha a hús kezd...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sajtos saláta zöldbabbal
    105

    A zöldségeket és a burgonyát hasábokra vágjuk, majd megfőzzük. A tejfölt vagy joghurtot a sóval és a fehér borssal habosra keverjük, majd...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >