zöldbab

A méretétől eltekintve nagyon hasonlít az általunk ismert zöldbabhoz, kicsit keményebb, ropogósabb, de az íze és így a felhasználása hasonló. Szálkáktól mentes, és mosás után pillanatok alatt tisztítható. Vágjuk hosszúkás darabokra, tegyük forrásban levő vízbe 20 percre, de süthetjük vagy lassú tűzön kókusztejben is megfőzhetjük.

  • Majonézes zöldbabsaláta
    6

    A zöldbabot enyhén sós vízben leforrázzuk. Leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük. A majonézt kikeverjük tejföllel és finomra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Palóc csirke
    3

    A combokat sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd egy kevés olajon elősütjük őket. Kiszedjük a serpenyőből és a visszamaradt olajon megpirítjuk az...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Palócleves hagymásan
    10

    A húst, a burgonyát, zöldségeket kockákra vágjuk. A zöldbabot 2 centis darabokra vágjuk és kevés, sós vízben, puhára főzzük. Az olajon...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Palócleves fűszeresen
    23

    Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Palócleves köménnyel
    7

    Megtisztítjuk a hagymákat, apróra vágjuk, majd olajon, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a korábban megmosott és kockára vágott sertéscombot, amit...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Palócleves
    4

    A húst másfél centis kockára vágjuk. A finomra vágott fokhagymát és hagymát olajon üvegesre pirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, egy kevés...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Palócleves kaporral
    14

    A húst vágd kockákra és egy fej hagymával, zsiradékon pirítsd meg. Szórd rá az egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Palócos zöldbableves
    15

    Egy nagyobb fazékban feltesszük főni az oldalast, kb. 3 liter vízzel felöntve, a babérlevél, egész színes borsok, borókabogyó és koriandermagok...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos paszuly krémleves
    4

    A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk ás apróra vágjuk. A babot megmossuk és egyenesre felvágjuk....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Nyári zöldséges karfiolleves
    8

    A hagymákat finomra aprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, a gombát vékony szeletekre a zöldbabot darabokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >