zöldbab

A méretétől eltekintve nagyon hasonlít az általunk ismert zöldbabhoz, kicsit keményebb, ropogósabb, de az íze és így a felhasználása hasonló. Szálkáktól mentes, és mosás után pillanatok alatt tisztítható. Vágjuk hosszúkás darabokra, tegyük forrásban levő vízbe 20 percre, de süthetjük vagy lassú tűzön kókusztejben is megfőzhetjük.

  • Paradicsomos zöldbab
    14

    Mélyebb serpenyőbe, 5 dl vizet öntünk, majd felforraljuk. Ha felforrt, belerakjuk a babot és erős lángon, kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Majonézes zöldbab
    9

    A tojássárgáját és a mustárt elkeverjük, majd az olajat apránként hozzáadva, majonézt készítünk. A zöldbabot átmossuk, apróra vágjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldbab főzelék
    10

    Az üveges zöldborsót (én télre szoktam eltenni és azt használom) felbontom, leöntöm róla a levet és 2 dl vizet adok hozzá. Egy kicsit felrottyantom,...

    • 5 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Palócleves, ahogy mi szeretjük
    78

    A húst a szokásos módon odarakom pörköltnek főni. A krumplit közben megtisztítom és kisebb kockákra vágom. Húsz perc múlva a húshoz teszem...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejfölös zöldbabsaláta
    10

    - Először is a megpucolt és megmosott zöldbabot megfőzzük, majd lecsepegtetjük. - A tejfölt, kefirt, a majonézt és a fűszereket tegyük egy...

    • 3 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Anya féle palócleves
    42

    - Olajon a vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, sertéshúst. Ízesítjük a fűszerekkel, addig főzzük,...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Tonhal saláta
    14

    Egy keverőtálba friss gyömbért reszelünk, hámozott narancscikkeket adunk hozzá. Mézet csurgatunk rá, majd olívaolajjal jól elkeverjük. Hozzáadjuk...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Bánáti csorba
    9

    A húst pici sóval lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt,leszedjük a habját.Ha már nem habzik,hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát,zellert...

    • 10 személyre
    • 140 perc
    Részletek >
  • Zöldségfasírt rántva
    1

    A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és apró kockákra vágjuk,a petrezselymet felaprítjuk.A zöldségeket -a gomba kivételével-enyhén sós...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldbab leves
    13

    Felvágod a hagymát, megpárolod egy kis olajban. Rádobod a (mirelit) zöldbabot, a kicsumázott, felszeletelt paprikát, a meghámozott paradicsomot...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >