zöldbab

A méretétől eltekintve nagyon hasonlít az általunk ismert zöldbabhoz, kicsit keményebb, ropogósabb, de az íze és így a felhasználása hasonló. Szálkáktól mentes, és mosás után pillanatok alatt tisztítható. Vágjuk hosszúkás darabokra, tegyük forrásban levő vízbe 20 percre, de süthetjük vagy lassú tűzön kókusztejben is megfőzhetjük.

  • Zöldbabos pulykaragu
    24

    A pulykahúst (én felső comb filét vettem) csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd olajra téve megdinszteljük. Ha...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Mozzarellával, baconnel töltött csirkemell baconös zöldbabbal
    82

    A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, majd 5 percre, sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután jéghideg vízbe szedjük. Ha a bab kézmelegre...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Temesvári sertéstokány
    59

    Előkészítés: A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Majonézes zöldbab
    13

    A megpucolt zöldbabot sós, ételízesítős vízben megfőzöm. A tejfölből és a majonézből tartármártást készítek (összekeverem), majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rakott zöldbab, ahogy szeretem
    30

    Felrakjuk a zöldbabot főni, az ételízesítős vízbe. Ha megfőtt, leszűrjük, de a vizét ne öntsük ki! Szokványos módon, elkészítjük a rizst....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldbabfőzelék másként
    7

    A zöldbabot felaprítod és a fűszerekkel együtt, felteszed főni. Ha megpárolódott, világos, vajas rántással berántod, majd tejföllel és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldbab főzelék 2
    10

    A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, majd puhára főzzük benne...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldség leves
    14

    Három személyre, egy liter vizet tegyünk a fazékba forrni. Adjunk bele sót és borsot. Egy kanál zsírban pirítsunk lisztet úgy, hogy a rántás...

    • 3 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Bosanski lonac kicsit egyszerűbben
    18

    Az összes hozzávalót felvágjuk. Az edénybe rétegenként rakjuk bele, legalulra tesszük a hagymát, a paradicsomot, a paprikát. Arra a húst,...

    • 10 személyre
    • 140 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos zöldbab
    14

    Mélyebb serpenyőbe, 5 dl vizet öntünk, majd felforraljuk. Ha felforrt, belerakjuk a babot és erős lángon, kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >