zöldbab

A méretétől eltekintve nagyon hasonlít az általunk ismert zöldbabhoz, kicsit keményebb, ropogósabb, de az íze és így a felhasználása hasonló. Szálkáktól mentes, és mosás után pillanatok alatt tisztítható. Vágjuk hosszúkás darabokra, tegyük forrásban levő vízbe 20 percre, de süthetjük vagy lassú tűzön kókusztejben is megfőzhetjük.

  • Zöldbabfőzelék
    8

    A zöldbabot megtisztítjuk, majd a citromlevét hozzáadva, kevés vízben roppanósra főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a főzőtejszínt....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldbabfőzelék sült oldalassal
    15

    A zsiradékon megpirítom a felkockázott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ízesítem a piros arannyal, gulyáskrémmel, majd felöntöm egy...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Palócleves pulykahúsból
    12

    A pulykahúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk....

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Palóc leves
    20

    Az apróra vágott hagymát felhevített olajon félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük kb. 1/2 dl vízzel. Ha...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csülkös zöldbableves
    15

    A csülköt egyik oldalán bevágom, és előző este beáztatom, így meglazulnak a rostok. Jó szokáshoz híven, mindent előkészítek a főzéshez....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirkemelles rizottó
    35

    A hagymát apróra vágjuk, a csirkemellet felkockázzuk, a rizst átmossuk és hagyjuk lecsepegni. Kevés olajon a hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkemájas-csirkemelles rizottó
    71

    A hagymát apróra vágjuk, majd a csirkemellet és a májat felcsíkozzuk. A rizst átmossuk és hagyjuk lecsepegni. Kevés olajon, a hagymát elkezdem...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csípős sült zöldségek
    22

    Elkészítés: A paprikákat, póréhagymát és a sárgarépákat vékony csíkokra vágjuk. Egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Paprikás zöldbabfőzelék
    22

    A hagymát apróra vágom és kevés olajon elkezdem dinsztelni. Hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, meghintem pirospaprikával és adok hozzá...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldbabfőzelék rántás nélkül
    7

    A zöldbabot felteszem főlni, annyi vízben, ami éppen ellepi. Beledarabolom a fokhagymát, az egészben hagyott, megpucolt krumplit, majd ízlés szerint...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >